Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cheesecake

Suroviny:

85 g másla

3 vajíčka

180 g moučkového cukru

1 ks vanilkového cukru

500 g tvarohu

1 ks citronové kůry

220 g sušeněk (bebe, piškoty)

250 h mascarpone

Postup přípravy:

1) V mixéru nebo válečkem rozdrtíme sušenky, ty potom ručně smícháme s máslem, aby se dobře spojily. Dáme na dno dortové formy (napěchujeme to tam) a dáme na 10 minut do trouby rozehřáté na 180°C.Pak smícháme mascarpone, moučk. cukr, vanilk. cukr, vejce a citr. šťávu, mícháme v robotu nebo ručně. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme půl hodiny (během této doby neotevírat troubu).
 
2) Po půlhodině pečení kontrolujeme dort, měl by být na okrajích pevný a uprostřed se třást jako puding, pak je dort hotový. Otevřeme troubu a necháme v troubě vychladnout.
 
3) Pak ještě dáme na pár hodin do ledničky (může být i přes noc, je pak chutnější). Hotový dort můžeme zdobit např. horkými malinami, jahodami, čokoládovou polevou, ale můžeme podávat i samotný.

cheesecake.jpg