Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panna cotta s malinami

Ingredience:                                                   

1 ks  vanilky                                                  

150 g moučkového cukru

4 plátky želatiny

500 ml smetany na šlehání 

200 g malin, jahody 

Postup přípravy: 

V kastrolu si ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu. Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme. Jakmile jsme ohřáli smetanu odstavíme a přecedíme přes sítko. Smetanu nalijeme k vymačkané želatině, promícháme dobře aby se nám rozpustila. Zda potřebujeme můžeme na minutku smetanu ještě ohřát. Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny pannou cottou a přiložíme další dvě maliny a opět přikryjeme pannou cottou. Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí.

panna-cotta.jpgmaliny.jpegjahody.jpg