Panna cotta s malinami
Ingredience:
1 ks vanilky
150 g moučkového cukru
4 plátky želatiny
500 ml smetany na šlehání
200 g malin, jahody
Postup přípravy:
V kastrolu si ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu. Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme. Jakmile jsme ohřáli smetanu odstavíme a přecedíme přes sítko. Smetanu nalijeme k vymačkané želatině, promícháme dobře aby se nám rozpustila. Zda potřebujeme můžeme na minutku smetanu ještě ohřát. Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny pannou cottou a přiložíme další dvě maliny a opět přikryjeme pannou cottou. Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí.